Πέμπτη, 5 Ιουνίου 2014

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Μεταθέσεις προσωπικού Λ.Σ, ίδιο σκηνικό με τα στελέχη να καθίστανται όμηροι μιας ατέρμονης διαδικασίας, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να έχει λογοδοτήσει για πράξεις ή και παραλήψεις

Email This
Αριθμ. Πρωτ.:75 /14

Εκφράζουμε την έντονη δυσαρέσκεια αλλά και την διαμαρτυρία μας, για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση τόσο της κοινοποίησης του συνόλου των αποφάσεων του Συμβουλίου Τοποθετήσεων – Μεταθέσεων για το έτος 2013 όσο και της σύγκλισης του για το τρέχον έτος. 

Για άλλη μια χρονιά, δυστυχώς, εξελίσσεται το ίδιο σκηνικό με τα στελέχη να καθίστανται όμηροι μιας ατέρμονης διαδικασίας, που ως αποτέλεσμα έχει την ανατροπή των οικογενειακών προγραμματισμών και συνακόλουθα την περαιτέρω επιβάρυνσή τους.

Δικαιολογημένα τα παράπονα και οι διαμαρτυρίες του προσωπικού που καθημερινά μας κατακλύζουν. Αναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν μια προβλεπόμενη και συγκεκριμένη διαδικασία να αφήνεται κάθε φορά στην τύχη της και χωρίς κανείς μέχρι σήμερα να έχει λογοδοτήσει για πράξεις ή και παραλήψεις. 

Ένα χρόνο αργότερα από την σύγκλιση του συμβουλίου τακτικών μεταθέσεων έτους 2013, ο αρμόδιος κλάδος της διοίκησης δεν έχει προβεί στην οφειλόμενη έστω ενέργεια της ενημέρωσης του προσωπικού που αγωνιά και αναμένει στωικά να πληροφορηθεί υπεύθυνα για την τύχη του. 

Έκτοτε και μέχρι σήμερα παρά τις κατά καιρούς επισημάνσεις μας για την ανάγκη υλοποίησης των αποφάσεων του Συμβουλίου, διαπιστώνεται ότι πολλές από αυτές δεν έφτασαν ποτέ στα χέρια των ενδιαφερομένων ή όπου έφτασαν, μένουν χωρίς αντίκρισμα. Οι εξηγήσεις που δίδονται κατά καιρούς (έλλειψη πιστώσεων) δε μπορούν να σταθούν, μπροστά στο διακύβευμα.

Επιπρόσθετα η τακτική αυτή έχει θέσει ήδη εκτός χρονοδιαγραμμάτων και τις μεταθέσεις του τρέχοντος έτους, με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία της διαδικασίας αλλά και του συνόλου των εμπλεκομένων σε αυτή. Η καταστρατήγηση όμως των προβλεπομένων, είναι αποκλειστική υπηρεσιακή ευθύνη και δεν χωρούν παρερμηνείες.

Για εμάς η λύση είναι μία και αυτή η λύση άμεσα πρέπει να προωθηθεί: 
Η κοινοποίηση του συνόλου των αποφάσεων, με τη δέσμευση της απαιτούμενης πίστωσης για την ολοκλήρωσή τους και παράλληλα άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου για το τρέχον έτος. 

Καλούμε λοιπόν την φυσική μας ηγεσία να παράσχει συγκριμένες οδηγίες και εντολές ώστε να «τρέξει» η διαδικασία και το τελικό αποτέλεσμα να είναι αντάξιο των προσδοκιών και των αναγκών του προσωπικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ..

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                   Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου