Τετάρτη, 18 Ιουνίου 2014

ΠΕΑΛΣ- ΠΟΕΠΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Τακτικές μεταθέσεις έτους 2014 - "Πρέπει ή δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε την πολιτεία και τους θεσμούς";

Email ThisΑριθμ. Πρωτ.:80/2014

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι στις 17-06-2014, συνήλθε το Συμβούλιο Τοποθετήσεων - Μεταθέσεων για τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2014 στο οποίο και συμμετείχαμε. 

Στην έναρξη της διαδικασίας τέθηκαν από την πλευρά μας σχετικά ερωτήματα αναφορικά με την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταθέσεων παρελθόντος έτους 2013, της δέσμευσης πιστώσεων για τις μεταθέσεις του τρέχοντος έτους 2014 και της εξέλιξης προεργασίας ενόψει εφαρμογής των διατάξεων του Π.Δ. 81/2014 "Αναδιάρθρωση Περιφερειακών Υπηρεσιών". 

Οι απαντήσεις που λάβαμε ήταν οι εξής:

* Υπάρχουν σε εκκρεμότητα 270 μεταθέσεις και συνακόλουθα τυχόν προσφυγές έτους 2013. 
* Δεν έχουν διασφαλιστεί οι απαιτούμενες πιστώσεις για την υλοποίηση των όποιων αποφάσεων του Συμβουλίου έτους 2014.
* Δεν έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες ενέργειες για την υλοποίηση των διατάξεων εφαρμογής του Π.Δ. 81/2014.

Συνεκτιμώντας όλα τα παραπάνω το Συμβούλιο αποφάσισε να αναβάλει τις εργασίες του σε μεταγενέστερο χρόνο και μέχρι την υλοποίηση των ανωτέρω εκκρεμοτήτων. 

Δυστυχώς για ακόμα ένα χρόνο, ζούμε την ίδια κατάσταση, δηλαδή στο "και πέντε" να προσπαθούν να ολοκληρώσουν διαδικασίες που ως Διοίκηση όφειλαν να έχουν αντιμετωπίσει νωρίτερα, ώστε απρόσκοπτα οι συνάδελφοι μας να γνωρίζουν αυτό που δικαιούνται, δηλαδή το που και από πότε θα υπηρετήσουν στις νέες τους υπηρεσίες για τα επόμενα χρόνια και να μην ταλαιπωρούνται τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές τους, όντας όμηροι μιας ατελέσφορης διαδικασίας. 

Καλούμε την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να ενσκήψει στο σοβαρότατο αυτό πρόβλημα επιλύοντας τον γρίφο "Πρέπει ή δεν πρέπει να εμπιστευόμαστε την πολιτεία και τους θεσμούς";  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου