Τετάρτη, 21 Μαΐου 2014

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ για την υπογραφή ΚΥΑ για την σύσταση Ελεγκτηρίου Δαπανών στο Αρχηγείο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.

Email This
Αριθμ. Πρωτ.:71/14  

ΠΡΟΣ:

- Υπουργό Υγείας
κ. Άδωνη ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
- Αν Υπουργό Οικονομικών
κ. Χρήστο ΣΤΑΪΚΟΥΡΑ

ΚΟΙΝ.:
- Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου
κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
- Αρχηγό ΛΣ -ΕΛ.ΑΚΤ.
Αντιναύαρχο ΛΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟ Αθ.

Κύριοι Υπουργοί,


Τα τελευταία έξι χρόνια 7.500 οικογένειες Λιμενικών έρχονται αντιμέτωποι με την εγκατάλειψη της πολιτείας, αναφορικά με τη δυνατότητα πρόσβασής τους σε ιατρούς, διαγνωστικά κέντρα και φαρμακεία. 


Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν απολαμβάνουμε της προστασίας που οφείλει το κράτος να μας παρέχει, στερούμενοι του δικαιώματος της ελεύθερης πρόσβασης σε γιατρούς και φαρμακεία, δικαίωμα που απολαμβάνει και δικαίως το σύνολο των εργαζομένων στη χώρα μας και παρά το γεγονός ότι καταβάλλουμε σε μηνιαία βάση τις ασφαλιστικές μας εισφορές.

Η σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ συμμεριζόμενη το πρόβλημα, μετά και από τις επαναλαμβανόμενες και επίμονες προσπάθειες της Ένωσής μας, συμπεριέλαβε, με την σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων της Βουλής, διάταξη νόμου (άρθρο 47) στον προσφάτως ψηφισθέντα Ν.4256 (ΦΕΚ 92 Α/14-04-2014) "Τουριστικά πλοία και άλλες διατάξεις",  για σύσταση Ελεγκτηρίου Υγειονομικών Δαπανών στο Αρχηγείο Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ. και απομένει η υπογραφή της απαιτούμενης ΚΥΑ κατ' εξουσιοδότηση του Νόμου, για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Σύμφωνα με ενημέρωσή μας, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κατ' εντολή της πολιτικής ηγεσίας, συνέταξαν και σας προώθησαν προς υπογραφή την εν λόγω ΚΥΑ που αποτελεί το επιστέγασμα, την τελευταία πράξη μιας οφειλόμενης ενέργειας για τον απεγκλωβισμό των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. από την απαράδεκτη κατάσταση που περιγράψαμε και βιώνουμε. 

Ως εκ τούτου η άμεση από την πλευρά σας υπογραφή της κρίνεται επιβεβλημένη ώστε επιτέλους οι συνάδελφοί μας στο εξής να απολαμβάνουν του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης.

Για το Δ.Σ.
   Ο Πρόεδρος                           Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ             Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου