Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

ΠΕΑΛΣ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 08 Μαρτίου - Ημέρα της Γυναίκας, τιμούμε τη γυναίκα Λιμενικό

Email This
Αριθμ. Πρωτ.:34/2014

Πριν από 100  και πλέον χρόνια, το 1910, στην Διεθνή Διάσκεψη της Κοπεγχάγης καθιερώθηκε η 8η Μαρτίου ως παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, συνεπεία μακρών αγώνων για ίσα δικαιώματα των δύο φύλων. Η ισότητα των γυναικών και ανδρών αποτελεί αδιαμφισβήτητα βασική αρχή της Δημοκρατίας και θεμελιώδη ανθρώπινη αξία.

Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ο ρόλος της γυναίκας στην οικογένεια, στην εκπαίδευση, στην εργασία, στην πολιτική, στην κοινωνική ζωή, στα πολιτισμικά δρώμενα, είναι περισσότερο
παρά ποτέ σημαντικός.

Η ΠΕΑΛΣ, τιμά τη γυναίκα Λιμενικό, που λόγω της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός της, προσπαθεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά της ως μητέρα, σύζυγος και εργαζόμενη. Ειδικότερα δε, στέκεται στο πλευρό της γυναίκας Αξιωματικού, που κάτω από ιδιαιτέρως δύσκολες συνθήκες, συμμετέχει ισότιμα στον αγώνα με τους άνδρες συναδέλφους της στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. υπηρετώντας το κοινωνικό σύνολο.

Καμία κατάκτηση όμως δεν επιτυγχάνεται χωρίς συμμετοχή, γι’ αυτό καλούμε τις γυναίκες Αξιωματικούς να ενισχύσουν με την παρουσία τους την Ένωση και όλοι μαζί να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο αύριο, ιδίως σήμερα που τα οικονομικά, ασφαλιστικά και κοινωνικά μας δικαιώματα πλήττονται όσο ποτέ άλλοτε.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ           Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου