Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Αποσπάσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.: Η εξαίρεση γίνεται κανόνας

Email This

Αριθμ. Πρωτ.: 01/13  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Με αφορμή καταγγελίες συναδέλφων για μη ορθή εφαρμογή των προβλεπομένων στο Π.Δ. περί μεταθέσεων, διαπιστώσαμε ότι το τελευταίο διάστημα πραγματοποιούνται μετακινήσεις στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., μέσω διαταγών αποσπάσεων για υπηρεσιακούς λόγους, χωρίς επαρκή αιτιολόγηση. Δυστυχώς,  μια διάταξη του ισχύοντος διατάγματος φαίνεται να καταστρατηγείται και αντί να αποτελεί την εξαίρεση,  γίνεται ο κανόνας.

Επιπρόσθετα, παρατηρούμε ότι με την ίδια λογική των αποσπάσεων, επιχειρείται η συμπλήρωση των κενών οργανικών θέσεων και μάλιστα χωρίς την καταβολή οδοιπορικών εξόδων στους αποσπώμενους. Με τον τρόπο αυτό, γίνεται ανεπίτρεπτη εκμετάλλευση της επιθυμίας των στελεχών να υπηρετήσουν πλησιέστερα του τόπου επιλογής τους, ενώ παράλληλα, πιθανώς επιχειρείται «τακτοποίηση» άλλων.

Καταγγέλλουμε την ως άνω πρακτική και για άλλη μια φορά δηλώνουμε ότι η κάλυψη των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό, κεντρικά και περιφερειακά, πρέπει να πραγματοποιείται συντεταγμένα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και από το προβλεπόμενο προς τούτο όργανο (Συμβούλιο Μεταθέσεων).

Ζητούμε άμεσα την ανάκληση – ακύρωση όσων εκ των έως σήμερα αποσπάσεων δεν είναι σύμφωνες  με το γράμμα του νόμου και επαρκώς αιτιολογημένες. 

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                     Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                      Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου