Πέμπτη, 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ομιλία Προέδρου ΠΕΑΛΣ κ. ΣΑΪΤΑΚΗ

Email This

Δείτε το VIDEOΣυνάδελφοι, Φίλες και φίλοι

Είμαστε πολλοί, είμαστε μαζί, είμαστε αποφασισμένοι.

Σήμερα, η παρουσία σας είναι η απάντηση σε όλους όσους σχεδιάζουν για εμάς, χωρίς εμάς.


Σήμερα, οι ένστολοι δείχνουν το δρόμο στις άλλες κοινωνικές ομάδες. Βρίσκονται πρωτοπόροι στην απόκρουση μιας άθλιας πολιτικής, που απαξιώνει οργανισμούς, στελέχη, καταρρακώνει το ηθικό, το φρόνημά τους, αλλά και συνθλίβει τις ζωές του.

Άλλα μας έταξαν, άλλα μας έφεραν. Άλλα μας λένε και μας υπόσχονται κατ’ ιδίαν και άλλα μας επιφυλάσσει το οικονομικό επιτελείο. Η προσχεδιασμένη εξαπάτησή μας και η υπαναχώρηση από τις δεσμεύσεις της προεκλογικής περιόδου, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Οι διαφαινόμενες περαιτέρω περικοπές στους προϋπολογισμούς των Υπουργείων μας θα αποτελέσουν την αρχή του τέλους τόσο των οργανισμών που υπηρετούμε, όσο και των στελεχών.

Μας  αντιμετωπίζουν ως αριθμούς, μας συμπεριφέρονται άθλια. Μας χτυπούν την πλάτη με κατανόηση γιατί πιθανώς πιστεύουν ότι είμαστε ανυποψίαστοι. Τους δηλώνουμε όμως ότι ανυποψίαστοι είναι αυτοί για το τι τους περιμένει.

Μας μιλούν για ειδικό μισθολόγιο, ο όρος «ειδικό» οδηγεί τους πολίτες σε κάτι εξαιρετικό, προνομιακό, το δικό μας όμως των 600€ μόνο τέτοιο δεν είναι.

Κύριοι της κυβέρνησης αν νομίζετε ότι οι θεσμοί της άμυνας και της εσωτερικής ασφάλειας μιας δημοκρατικής χώρας μπορούν να υπηρετηθούν σωστά και δίκαια από επαίτες και κουρελιάρηδες ένστολους, κάνετε ένα τεράστιο λάθος απέναντι στην ελληνική κοινωνία.

Πόσο ακόμα μπορούν να αντέξουν οι λιμενικοί που ζουν στα νησιά της χώρας και ήδη καλούνται να ζήσουν τις οικογένειές τους με πενιχρούς μισθούς, με απλήρωτα τα νοσήλια και τα φάρμακα των παιδιών τους;

Πόσο ακόμα μπορούν να ξημεροβραδιάζονται στα Αρχηγεία οι επιτελικοί ένστολοι, όταν δεν μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια ανάλογη του βαθμού και των ευθυνών τους;

Μιλούν για πατριωτικό καθήκον. Εμείς τους λέμε ότι το πράττουμε καθημερινά, με νεκρούς και τραυματίες στο βωμό του καθήκοντος. Εκείνοι να μας πουν πως ακριβώς το πράττουν και πολύ περισσότερο τι έκαναν όλα αυτά τα χρόνια. Οι θύτες δε μπορούν να υποκρίνονται τα θύματα.

Ζούμε σε μια χώρα που βιώνει ένα υπόγειο και σκληρό διμέτωπο πόλεμο, από τη μια ενάντια στο σάπιο και διεφθαρμένο σύστημα, που την οδήγησε στο γκρεμό και από την άλλη ενάντια στους ύπουλους εχθρούς της, που με κάθε τρόπο εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες μας, τα μειονεκτήματά μας και την κρίση που αντιμετωπίζουμε για να αρπάξουν ότι μπορούν, είτε από τον εθνικό μας πλούτο, είτε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Σ' αυτό τον διμέτωπο αγώνα, εμείς εκτός από την εκ του νόμου υποχρέωση, δηλώνουμε, για μια ακόμη φορά, τη θέλησή μας να προστατεύσουμε του θεσμούς της πολιτείας και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα του έλληνα πολίτη.

Όμως δηλώνουμε κάτι ακόμα, δε τα φάγαμε μαζί, ούτε καταχραστήκαμε την εμπιστοσύνη κανενός.

Ζητούμε δικαιοσύνη με όρους δικαιοσύνης.

Ζητούμε την έμπρακτη αναγνώριση της ιδιαιτερότητας του επαγγέλματός μας. «Άλλο παπάς, άλλο ζευγάς», όπως λέει και ο λαός μας.

Η διατήρηση του υψηλού φρονήματος των ένστολων είναι η προσπάθεια η δική μας, αλλά και η απαίτηση των πολιτών.

Συνάδελφοι,

Όλοι μαζί, πάμε μπροστά, πάμε δυνατά, να ανατρέψουμε αυτό το σάπιο σύστημα.

Η δύναμη είναι στους πολλούς, η ελπίδα στον αγώνα.

Επιτρέψτε μου να πω κάτι ακόμα, θα ήταν παράληψη να μην ευχαριστήσουμε τον Υπαρχηγό του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που με την απόφασή του να βρεθεί κοντά μας έγραψε ιστορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου