Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Η δύναμη είναι στους πολλούς και η ελπίδα στον αγώνα - ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ ΣΤΑΔΙΟ 06-09-2012 και ώρα 17.30

Email This
Πειραιάς 03-09-2012
Αριθμ. Πρωτ.: 59/12

Συνάδελφοι,

Όπως θα διαπιστώσατε, η Ένωσή μας στο πλαίσιο της κοινής δράσης με τις υπόλοιπες ομοσπονδίες και ενώσεις των Σωμάτων Ασφαλείας, με ένα μπαράζ δράσεων όλη την προηγούμενη εβδομάδα, προσπάθησε να στείλει μήνυμα στους κυβερνόντες ότι οι ένστολοι δεν αντέχουν νέες περικοπές.

Δυστυχώς όμως, η επιχείρηση αποπροσανατολισμού μας από τις πραγματικές προθέσεις της Κυβέρνησης αναφορικά με το θέμα, συνεχίστηκε έως και τη συνάντησή μας με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα.
 
Έως τότε, όλοι οι συνομιλητές μας, θεσμικοί παράγοντες του πολιτικού συστήματος, χτυπώντας μας την πλάτη με κατανόηση, μας διαβεβαίωναν σε όλους τους τόνους για το δίκαιο του αγώνα μας, αλλά και για την από την πλευρά τους άγνοια ύπαρξης σχεδίου άμεσης  μείωσης των αποδοχών μας.

Αντίθετα, ο Υπουργός Οικονομικών με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο μας γνωστοποίησε ότι δεν είναι δυνατόν να εξαιρεθούμε από τα μέτρα και ήδη το Υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται σενάρια περικοπών, αρνούμενος σε κάθε περίπτωση να μας προσδιορίσει το ύψος τους. Συμπλήρωσε παράλληλα ότι αποδεχόμενοι αδιαμαρτύρητα τις μειώσεις, επιτελούμε το πατριωτικό μας καθήκον, συνεισφέροντας στη διάσωση της χώρας.   

Τα τρία τελευταία χρόνια, ακούμε ακριβώς τα ίδια επιχειρήματα, τις ίδιες "απειλές", για την έξοδο της χώρας από το ευρώ, για την καταστροφή και την δυστυχία που θα ακολουθήσει και θα μας καταπνίξει, ακούμε τις ακριβώς τις ίδιες επικλήσεις, βιώνουμε ακριβώς τις ίδιες εκδηλώσεις κατανόησης με την πρακτική του "χτυπήματος στην πλάτη".
 
Άραγε, όμως τι θεωρείται τελικά πατριωτικό;
 
Γιατί δε μπορεί να είναι πατριωτισμός μόνο η αδιαμαρτύρητη αποδοχή, από πλευράς μας, των μειώσεων  και της συνεχούς απαξίωσής μας.
 
Απόδειξη πατριωτισμού θα ήταν και η έμπρακτη αναγνώριση των λαθών τους, η δίκαιη κατανομή των βαρών, ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, η μη διασπαθιση του δημοσίου χρήματος, η απονομή δικαιοσύνης για όσους καταχράστηκαν δημόσιο χρήμα, ο περιορισμός της ευνοιοκρατίας και των προνομίων των ιδίων των κυβερνητικών παραγόντων.
 
Όπως γίνεται αντιληπτό, η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη, βρισκόμαστε στο "σημείο μηδέν".
 
Δε μπορούμε να τρέφουμε ελπίδες για την αποφυγή μιας τέτοιας εξέλιξης, χωρίς  να αντιδράσουμε. 

Οφείλουμε όλοι να αφυπνιστούμε, να εγκαταλείψουμε τις όποιες αμφιβολίες και να κατέβουμε στους δρόμους. Είμαστε πολλοί και ο αγώνας μας είναι δίκαιος.
 
Είναι η τελευταία μας ευκαιρία να τους δείξουμε ότι δεν αντέχουμε άλλο. Αν την χάσουμε, θα χαθούμε. 

Οι ένστολοι τούτη τη φορά πρέπει να δείξουν τον δρόμο και στους άλλους εργαζόμενους, που δεν είναι άλλος από αυτόν της διαμαρτυρίας, της αποδοκιμασίας των εφαρμοζόμενων πολιτικών.
 
Ο βαθμός επιτυχίας του εγχειρήματος, εξαρτάται από τη μαζικότητα της συμμετοχής μας, που θα στείλει το μήνυμα και κατά συνέπεια θα προδιαγράψει το αποτέλεσμα.
 
Δε πρέπει αυτή τη φορά να παραμείνουμε αδρανείς, διαφορετικά δε θα υπάρχει καμία δικαιολογία. Το οφείλουμε σε εμάς, στις οικογένειές μας, στους δικούς μας ανθρώπους.
 
Όλοι την Πέμπτη, 06-09-2012 και ώρα 17.30 στην ένστολη πανελλαδική διαμαρτυρία, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο.

Η δύναμη είναι στους πολλούς και η ελπίδα στο αγώνα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                   Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου