Πέμπτη, 30 Αυγούστου 2012

«Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις», στο οποίο μεταξύ άλλων εμπεριέχονται και διατάξεις που αφορούν στο Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.

Email This

Πειραιας: 30-08-2012

Αριθμ. Πρωτ. 57/2012

Σχέδιο Νόμου «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις»

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα 30-08-2012 το Υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε στη Βουλή, Σχέδιο Νόμου με θέμα «Περιστολή δημοσίων δαπανών, ρύθμιση θεμάτων δημοσιονομικών ελέγχων και άλλες διατάξεις», στο οποίο μεταξύ άλλων εμπεριέχονται και διατάξεις που αφορούν στο Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.

Συγκεκριμένα το άρθρο 7 του σχεδίου νόμου καθορίζει ότι:

1. «Κλείνει» οριστικά η εκκρεμότητα με τον χώρο, όπου βρίσκεται η Μονάδα Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, στον Άγιο Κοσμά και να μην δοθεί για παραχώρηση με τις άλλες κοντινές εκτάσεις.

2. Προϊστάμενοι Κλάδων του Λιμενικού Σώματος θα τοποθετούνται Υποναύαρχοι ή και Αρχιπλοίαρχοι.

3. Σε περίπτωση που μετά από την διεξαγωγή διαγωνισμού για την κατάταξη στις παραγωγικές σχολές του Λιμενικού Σώματος δεν μπορεί, τον ακριβώς επόμενο χρόνο, να προκηρυχθεί νέος διαγωνισμός τότε εφόσον υπάρχουν κενές οργανικές θέσεις, μπορεί να καταταχθούν επιλαχόντες από τους υπάρχοντες πίνακες επιλαχόντες του τελευταίου διαγωνισμού ως νέα εκπαιδευτική σειρά.
Ωστόσο, ο αριθμός των επιλαχόντων, που θα καταταγούν θα καθορίζεται με βάση τον αριθμό των κενών θέσεων, που κρίνεται ότι υπάρχει επείγουσα υπηρεσιακή ανάγκη κάλυψης. Πάντως, σε καμία περίπτωση ο αριθμός των επιλαχόντων δεν μπορεί να υπερβαίνει τον συνολικό αριθμό των αρχικώς καταταχθέντων
Φαίνεται ότι το μέτρο θα ισχύσει από φέτος και γι’ αυτό καθορίστηκε ότι για τη νέα σειρά υπαξιωματικών και λιμενοφυλάκων θα χρησιμοποιηθεί το Κέντρο Εκπαίδευσης του Πόρου.

4. Καθορίζεται ο τρόπος προμήθειας πλωτών επιχειρησιακών μέσων που συγχρηματοδοτούνται από την ΕΕ.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                         Ο Γενικός Γραμματέας

Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ          Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου