Τρίτη, 21 Αυγούστου 2012

Έρχονται νέες περικοπές … Η ασυνέπεια λόγων και πράξεων και πάλι στο προσκήνιο.

Email This

Πειραιάς: 21-08-2012
Αριθμ. Πρωτ.: 53/12

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι σήμερα 21-08-2012 πραγματοποιήθηκε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων των οικονομικών υπηρεσιών των τριών Αρχηγείων (ΕΛ.ΑΣ.-Λ.Σ.-Π.Σ.) και των τριών κλάδων των ενόπλων δυνάμεων, καθώς εκπροσώπων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, με θέμα τις περικοπές που προβλέπονται στο μισθολόγιο των ένστολων.

Στη σύσκεψη αυτή ζητήθηκε από το Λιμενικό Σώμα, έως αύριο, να υποβάλλει τις προτάσεις του για την περιστολή της μισθολογικής δαπάνης στο ύψος των 12.680.000€, περίπου. Η  αρνητική αυτή εξέλιξη, με τη διαφαινόμενη νέα, οριζόντια περικοπή, επιβεβαιώνει τους φόβους μας για το τι εννοούσαν «ισοδύναμα μέτρα». Φόβους, που στην πρόσφατη συνάντηση των Ομοσπονδιών με τον αρμόδιο Υπουργό για το Λιμενικό Σώμα, διατυπώσαμε θέτοντας σχετικό ερώτημα και η απάντηση που λάβαμε ήταν κατηγορηματικά αρνητική για νέες περικοπές των μισθών μας.

Ως φαίνεται, οι επανειλημμένες δεσμεύσεις πολιτικών παραγόντων της κυβέρνησης, προεξάρχοντος του κ. Πρωθυπουργού, για τη μη περαιτέρω συρρίκνωση των αποδοχών μας τείνουν να εξελιχθούν σε «έπεα πτερόεντα».

Δυστυχώς, η ασυνέπεια λόγων και πράξεων βρίσκεται και πάλι, στο προσκήνιο. Αναζητώντας «ισοδύναμα μέτρα», βάζουν και πάλι χέρι στο πενιχρό μας εισόδημα, που σήμερα πιθανώς λέγονται πενθήμερα, νυχτερινά, δώρα ή ότι άλλο ήθελε προκριθεί.

Καταγγέλλουμε τη νέα επιχειρούμενη περικοπή και δηλώνουμε ότι δε θα μείνουμε αδρανείς στη νέα αυτή πρόκληση.

Με νεότερη ανακοίνωση θα σας κρατάμε ενήμερους για το θέμα, αλλά και για τις ενέργειές μας.   

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                              Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ              Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου