Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Εκπέμπουμε SOS... για τέταρτο καλοκαίρι 7.500 προσωπικό Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. δουλεύει υπό αντίξοες συνθήκες χωρίς γιατρούς και φάρμακα

Email This


 

clip_image002

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Αριθμ. Απόφ. 384/2003 Μονομελούς Πρωτοδικείου Πειραιά

Αριθμ. 1309/2003 Βιβλίου Σωματείων Πρωτοδικείου Πειραιά


Πειραιάς: 23-07-2012
Αριθμ. Πρωτ.: 50 /12


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Στην πρόσφατη ανακοίνωση που εκδώσαμε αμέσως μετά τη συνάντησή μας με τον Υπουργό Ναυτιλίας, δηλώσαμε ρητά ότι καμία πίστωση χρόνου δε μπορούμε να παρέξουμε στη νέα πολιτική ηγεσία, αναφορικά με τα προβλήματα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των στελεχών του Σώματος.
Όπως είναι γνωστό και εξηγήσαμε στον Υπουργό, δεν υπάρχει άλλη ίδια περίπτωση εργαζομένων, που για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, πάνω από τέσσερα χρόνια, να στερούνται το βασικό αγαθό της κοινωνικής ασφάλισης και μάλιστα, όταν οι ίδιοι πληρώνουν κάθε μήνα το ποσό που τους αναλογεί για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες. Φαίνεται ότι στη δική μας περίπτωση εφαρμόζεται πειραματικά η νέα αντίληψη του κράτους για την κοινωνική ασφάλιση.
Ο Υπουργός , δήλωσε αισιόδοξος για την σταδιακή επίλυση του προβλήματος, εντός του έτους και την αποκατάσταση της παροχής υπηρεσιών, ενημερώνοντάς μας, ότι καθημερινά αποστέλλονται για ενταλματοποίηση δικαιολογητικά υγειονομικών δαπανών στην αρμόδια ΥΔΕ.
Εμείς και τότε άμεσα δηλώσαμε ότι, δεν συμμεριζόμαστε την αισιοδοξία του και τον καλέσαμε να διερευνήσει περαιτέρω του στοιχεία που  δόθηκαν,  για την ενημέρωσή του.
Σήμερα παρεμβαίνουμε για άλλη μια φορά, γνωστοποιώντας του ότι, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση  μας, ακόμη και στην αισιόδοξη εκείνη περίπτωση που τελικά η ΥΔΕ καταφέρει εντός του τρέχοντος οικονομικού έτους να ενταλματοποιήσει δαπάνες στο ύψος των 8,000,000 περίπου (η πλέον αισιόδοξη προσέγγιση), η αρχή του επόμενου  έτους θα μας βρει  με ανέλεγκτες δαπάνες 3,000,000 αλλά και το σύνολο των δαπανών  του τρέχοντος  έτους 2012, που υπολογίζονται περί τα 5,000,000 ,δηλαδή στο ίδιο σημερινό σημείο.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι σε κάθε περίπτωση τα στελέχη ΛΣ.  για το υπόλοιπο του έτους 2012 και  το 2013, θα παραμείνουν πρακτικά υγειονομικά ακάλυπτα, θα εξακολουθούν δηλαδή να πληρώνουν από την τσέπη τους γιατρούς και φάρμακα και μάλιστα μέσα στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία.
Επανερχόμαστε  με την πάγια θέση και πρόταση της Ένωσης και ζητούμε από τον Υπουργό την ανάληψη πολιτικής πρωτοβουλίας, που μεταφράζεται σε απευθείας συνεννόηση με ιατρικούς και φαρμακευτικούς συλλόγους, για την προκαταβολή χρημάτων έναντι οφειλομένων παρελθόντων ετών ή άλλων εγγυήσεων ή δεσμεύσεων, έως την τελική εξόφληση τους, με ταυτόχρονη δέσμευση από την πλευρά των «δανειστών»  της απρόσκοπτης  παροχής υπηρεσιών στους ασφαλισμένους, καθώς την άμεση ενεργοποίηση της προβλεπόμενης διάταξης Νόμου, για τη σύναψη, από την πλευρά του Αρχηγείου Λ.Σ. –ΕΛ. ΑΚΤ, νέων απευθείας συμβάσεων με ιατρούς και φαρμακεία.
 Επισημαίνουμε τις διαχρονικές ευθύνες των εκάστοτε πολιτικών ηγεσίων από το 2008 και εντεύθεν, που με τις πράξεις και παραλείψεις τους θέτουν διαρκώς σε κίνδυνο ακόμη και τη ζωή των ασφαλισμένων στο Λ.Σ.
Δε μπορεί και δεν ανεχόμαστε πλέον να αποτελούμε την «εξαίρεση», διεκδικούμε να είμαστε ο «κανόνας».

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                        Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου