Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Η απουσία διαλόγου είναι "εκκωφαντική"

Email This


Αριθμ. Πρωτ.44/12  
Δοκιμαζόμενοι, αλλά μη καμπτόμενοι. Είκοσι μέρες μετά τις διπλές εκλογικές αναμετρήσεις για το σχηματισμό νέας κυβέρνησης, η απουσία διαλόγου με τη νέα πολιτική ηγεσία, του νέου υπουργείου, στο οποίο υπάγεται πλέον το Λιμενικό Σώμα, είναι «εκκωφαντική». 

Η αλήθεια είναι ότι, μόνο θετικά θα μπορούσαμε να δούμε την επιλογή ενός νέου πολιτικού στελέχους, για την ανάληψη της ευθύνης του νέου φορέα, πολύ περισσότερο, όταν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης των τριών αρχηγών των κομμάτων, που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση. 

Το μήνυμα επίσης της κάλπης νωπό και σαφές, οι απαιτήσεις της κοινωνίας συγκεκριμένες, εντολή για συνεννόηση, συνεργασία, συνεργατικότητα παντού και σε όλα.   

Μετά τα αποτυχημένα πειράματα των τελευταίων ετών, τα πράγματα δεν είναι εύκολα, δεν αρκούν μικρά βήματα, χρειάζονται άλματα.

Με βάση τα παραπάνω, αλλά και με βάση τις αρχικές δηλώσεις του νέου πολιτικού «ταγού» του νέου υπουργείου και παρά το γεγονός ότι κρατάμε πάντα τις αναγκαίες αποστάσεις από τα παχιά λόγια, πιστέψαμε ότι είχαμε τις προϋποθέσεις, συνεννοήσεως και συνεργασίας, για καλύτερα αποτελέσματα.
Γρήγορα όμως διαπιστώνουμε ότι οι δηλώσεις και οι καλές προθέσεις, ήταν πολύ καλές, για να είναι αληθινές.

Είκοσι ημέρες το μόνο που βλέπουμε να επικρατεί, είναι η ακινησία, η χαλαρότητα, η αναβλητικότητα, καθώς η απουσία σφαιρικής ενημέρωσης.

Είκοσι ημέρες αργότερα ο κ. Υπουργός, όχι μόνο δεν έχει ακόμη απαντήσει θετικά στα έγραφα και προφορικά αιτήματα των εκπρόσωπων των δυο σωματείων 7500 στελεχών για συνάντηση τους, αλλά και στην χθεσινή ομιλία του για τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης, αίσθηση προκάλεσε η απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στα προβλήματα των στελεχών του Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., πέραν των ιατροφαρμακευτικών. 

Θα είχε σίγουρα σαφή και τεκμηριωμένη άποψη, εάν είχε δει όλους τους θεσμικούς φορείς και είχε υπάρξει μια ανοιχτή και έντιμη συνεργασία, που αποτελούσε εξάλλου δημόσια δέσμευσή του, την οποία δυστυχώς δεν τήρησε, έως σήμερα.

Είκοσι ημέρες αργότερα όλα τα προβλήματα παραμένουν, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα των στελεχών, στα οποία θα στηριχτεί το νέο εγχείρημα, για την επιτυχία του νέου οργανισμού.

Επειδή, δυστυχώς, για άλλη μια φορά, διαπιστώνουμε, ότι μπορεί τα πρόσωπα να αλλάζουν, το  σύστημα  όμως ανθίσταται, καλά κρατεί, εμείς, σήμερα, αποστέλλουμε στον κ. Υπουργό υπόμνημα 25 σημείων, με τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ. και κατ’ επέκταση τα στελέχη του, για την ενημέρωσή του και την ανάληψη πρωτοβουλιών αντιμετώπισής τους.

Όπως είπαμε και με προγενέστερη ανακοίνωση μας, δεν ξεκινήσαμε σωστά, απαιτείται αλλαγή πορείας. Ευχόμαστε και ελπίζουμε, η συνεχεία να μας διαψεύσει. 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                             Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ               Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου