Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Δεν θα ανεχτούμε άλλα λάθη, παραλείψεις, υπαναχωρήσεις, επιπολαιότητες και δημιουργία τετελεσμένων. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

Email This


Αριθμ. Πρωτ.42/12  

Σε συνέχεια πρόσφατης ανακοίνωσής μας, με την οποία μιλήσαμε για την ύπαρξη «ιού ανικανότητας διαχείρισης των αυτονόητων», σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι να αναδείξουμε και να καταγγείλουμε και την περίεργη αντίληψη των εκάστοτε πολιτικών ηγεσιών, που εγκαθιστώντας άμεσα, με την ανάληψη των καθηκόντων τους, τους εκάστοτε «δορυφόρους» τους, ξεκινούν πάντα να σχεδιάζουν για εμάς, «για το καλό μας», χωρίς εμάς.

Βάσιμα «υποπτευόμαστε» ότι άλλο ένα επεισόδιο προς την ίδια κατεύθυνση, εξελίσσεται σήμερα, με ευθύνη της νέας πολιτικής ηγεσίας, που μετά την έκδοση του Π.Δ. 85/2012 και πριν ακόμα αποδεχτεί τα αιτήματα των εκπροσώπων των εργαζομένων για συνάντησή τους και ανταλλαγή απόψεων (τραγικό λάθος), όπως μαθαίνουμε ανέθεσε «κατ’ αποκοπήν», το χτίσιμο του νέου οργανισμού και κατ’ επέκταση του Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., σε κυρίους και κυρίες που η σχέση τους με το αντικείμενο, είναι η γνωριμία τους με τον πολιτικό τους προϊστάμενο και σε κάθε περίπτωση δεν διαθέτουν την τεχνογνωσία και εμπειρία, που έχουν τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ.

Δυστυχώς, για άλλη μια φορά ξεκινάμε λάθος. Η συμμετοχή στην διαδικασία υπηρεσιακών παραγόντων ή συνδικαλιστικών φορέων ή και των δύο, που έπρεπε να ήταν η αυτονόητη υποχρέωση από την πλευρά του κ. Υπουργού, δεν υπάρχει. 

Τα στελέχη Λ.Σ.- ΕΛ. ΑΚΤ. δεν επαιτούν αλλά απαιτούν το δικαίωμά τους στις διεργασίες, όταν μάλιστα θα αποτελέσουν τον βασικό κορμό του νέου οργανισμού.

Δηλώνουμε με τον πλέον σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν θα χαριστούμε σε κανέναν και για κανένα λόγο, δε δίνουμε καμιά περίοδο χάριτος, αρκετά έχουμε υποστεί από λάθη, παραλείψεις, υπαναχωρήσεις και επιπολαιότητες και θα σταθούμε απέναντι στην δημιουργία τετελεσμένων, τελεία και παύλα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                       Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ            Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου