Παρασκευή, 4 Μαΐου 2012

Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Email This

Αριθμ. Πρωτ: 27/12

«Μπορεί κάποιοι να κοροϊδεύουν πολλούς για πολύ καιρό, αλλά δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν όλους για πάντα».

Η πρόσφατη, προχθεσινή σύσκεψη, αναφορικά με τις ανεξόφλητες δαπάνες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην οποία και μετείχαμε, επιβεβαίωσε, για άλλη μια φορά, την ρήση «συσκεπτόμαστε για να μη σκεπτόμαστε», ενώ τα προβλήματα παραμένουν άλυτα. 

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα από τότε που το πρόβλημα άρχισε να γίνεται πιεστικό, δεν έχει αποσταλεί το σύνολο των δικαιολογητικών των δαπανών για έλεγχο και ενταλματοποίηση, ενώ από αυτά που υπεβλήθησαν, άλλα «πάνε και έρχονται», με διάφορες αιτιάσεις και όσα παραμένουν,  ελέγχονται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς από την αρμόδια ΥΔΕ.

Η συνεχιζόμενη μη παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, σε συνδυασμό με την διαρκώς επιδεινούμενη οικονομική θέση των στελεχών, σε πολλές περιπτώσεις, δύναται να αποτελέσει απειλή ακόμα και για την ίδια τους τη ζωή.

Δυστυχώς, κάποιοι εξακολουθούν να ζουν στην δική τους εικονική πραγματικότητα, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες, που τους αναλογούν για το θέμα. Ουδείς, σήμερα, μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι άμοιρος ευθυνών.

Είμαστε αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε την επίλυσή του, με όποιο τρόπο και με όποιο κόστος, διεκδικώντας, παράλληλα, τις εισφορές που έχουμε καταβάλει για όσο διάστημα παραμένουμε ανασφάλιστοι. 

Επίσης, δηλώνουμε την αντίθεσή μας με την σπουδή ανίδεων «φωστήρων» να προτείνουν λύσεις, όπως την πιθανή ένταξή μας στον ΕΟΠΥΥ, την ίδια στιγμή, που άλλα Ταμεία Υγείας, δίνουν μάχη μη ένταξής τους. Με μια μικρή έρευνα θα μπορούσαν να διαπιστώσουν ότι ο νέος αυτός οργανισμός, ήδη χαρακτηρίζεται ως «ασθενής» και μάλιστα «που η κατάστασή του χρήζει νοσηλείας σε θάλαμο αυξημένης φροντίδας».

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες, η ΠΕΑΛΣ προγραμματίζει την σύγκληση έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου και με τη συμμετοχή των μελών της, προκειμένου ενημερωθούμε από το νομικό σύμβουλο, για τις ενέργειες που θα απαιτηθούν, για την επίλυση του χρονίζοντος αυτού προβλήματος, καθώς την παραχώρηση συνέντευξης στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, για την ανάδειξη του θέματος. 
Για το Δ.Σ. 

Ο Πρόεδρος                                             Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                                    Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου