Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Συνάντηση με κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Email This


Αριθμ. Πρωτ. 34 /12

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 23-05-2012, συνάντησή μας με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Λευτέρη ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, με αντικείμενο την ενημέρωσή του, για τα θέματα που μας απασχολούν και δημιουργούν προβλήματα στην καθημερινότητά μας.  

Στον κ. Υπουργό θέσαμε τα σημαντικότερα εξ’ αυτών και σύμφωνα με τον βαθμό βαρύτητας στις διεκδικήσεις μας, ως εξής:

1. Ιατροφαρμακευτική Περίθαλψη
Τονίσαμε στον κ. Υπουργό ότι πλέον έχουμε κηρύξει το «τέλος χρόνου» στην ανοχή για τις παλινωδίες των υπευθύνων, αναφορικά με την απαράδεκτη καθυστέρηση στην αποπληρωμή οφειλομένων παρελθόντων ετών σε ιατρούς, φαρμακεία, ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα κλπ., αλλά και στα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., που έχει ως αποτέλεσμα την παύση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψής μας. Τον ενημερώσαμε για τις δρομολογηθείσες, από πλευράς μας, ενέργειες  και παράλληλα του ζητήσαμε την τήρηση της προθεσμίας, στις 30 Μαΐου, καταληκτικής, δεσμευτικής ημερομηνίας για την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποστολής των δικαιολογητικών στην ΥΔΕ, που οι ίδιες οι υπηρεσίες είχαν θέσει στην τελευταία μας συνάντηση. 
2. Πλεύσιμα
Επισημάναμε την ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του θέματος των εκκρεμουσών οφειλών πλεύσιμων παρελθόντων ετών και τονίσαμε τον κίνδυνο οριστικής  απώλειάς τους.  
3. Οδοιπορικά έξοδα 
Ζητήσαμε την εντατικοποίηση των προσπαθειών στην αποπληρωμή του συνόλου των οφειλόμενων οδοιπορικών εξόδων, για μετακινήσεις αποσπάσεις, μεταθέσεις κλπ, στο προσωπικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.
4. Επιθεωρητές ΤΕΚΕΠ
Ζητήσαμε την παρέμβασή του στο ΥΠΑΑΝ, για την άμεση εξόφληση των οφειλομένων, των ήδη εισπραχθέντων τελών, για τις αποζημιώσεις των Επιθεωρητών μελών ΤΕΚΕΠ Λιμενικών Αρχών. 
5. Τεχνικοί Αξιωματικοί
Ζητήσαμε την αποδοχή του από 22-05-2012 εγγράφου αιτήματός μας αναφορικά με την τροποποίηση του Π.Δ «Ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» για την αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος για τους Αξιωματικούς Ειδικότητας Τεχνικού.

Ο κ. Υπουργός από την πλευρά του μας διαβεβαίωσε για τα εξής:

Α. Αναγνώρισε το δίκαιο των αιτημάτων μας αναφορικά με την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και μας γνωστοποίησε ότι, συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με υπηρεσιακούς παράγοντες, ζητώντας ενημέρωση για το θέμα. Οι  διαβεβαιώσεις που του εδόθησαν είναι ότι έως την 30-05-2012 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της αποστολής του συνόλου των δικαιολογητικών των δαπανών στην ΥΔΕ, για έλεγχο και ενταλματοποίηση. 

Β. Σε ότι αφορά τις οφειλές για πλεύσιμα, οδοιπορικά και επιθεωρητές ΤΕΚΕΠ, αναγνωρίζει απολύτως το δίκαιο των αιτημάτων μας, επιφυλασσόμενος όμως, να μας απαντήσει αφού ενημερωθεί διεξοδικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενεργώντας στο πλαίσιο των δυνατοτήτων αυτής της Κυβέρνησης.

Γ. Χαρακτήρισε απολύτως δίκαιη την από 22-05-2012 έγγραφη πρότασή μας για την τροποποίηση του  Π.Δ. «Ιεραρχία, προαγωγές, αποστρατεία, ειδικές υποχρεώσεις και απαγορεύσεις προσωπικού Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής» για τους Αξιωματικούς Ειδικότητας Τεχνικού, την οποία έχει ήδη αποστείλει στο ΣτΕ.

Λαμβάνοντας υπόψη τις απαντήσεις που δόθηκαν, αλλά και τον ασφυκτικό χρόνο της θητείας της υπηρεσιακής Κυβέρνησης, δηλώνουμε την ικανοποίησή μας μόνο όσον αφορά την θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας για τους Τεχνικούς Αξιωματικούς. 

Για όλα τα άλλα θέματα ενώ διαπιστώνουμε το ειλικρινές ενδιαφέρον του κ. Υπουργού, δεν βλέπουμε, στο αμέσως προσεχές διάστημα, τη λύση στα προβλήματα.

Εμείς θα επιμείνουμε στην διεκδίκηση των λύσεων, με τα μέσα που κάθε φορά διαθέτουμε.  

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                        Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ             Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου