Δευτέρα, 23 Απριλίου 2012

Άδειες προσωπικού Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. κατάκτηση και δικαίωμα

Email This

Αριθμ. Πρωτ. 23/12

Σε μια περίοδο, όπου με κυβερνητικές  αποφάσεις, κατακτήσεις και δικαιώματα κατεδαφίζονται, κατ’ εντολή των Τροϊκανών δανειστών και επιτηρητών μας, κάποιοι, ευτυχώς λίγοι,  εκ των υπηρεσιακών παραγόντων, κινούνται στην ίδια κατεύθυνση και με τις ενέργειες τους αμφισβητούν και περιορίζουν το δικαίωμα μας στην άδεια.

Σταδιακά, με τάση αυξητική, παρατηρούνται φαινόμενα που ξεφεύγουν της καλώς εννοούμενης άσκησης διοίκησης και ελέγχου.

Αιτήματα για τη λήψη άδειας, ιδιαίτερα Αξιωματικών Προϊσταμένων Διευθύνσεων - Λιμενικών   Αρχών, Προϊσταμένων ΠΛΣ αλλά και πληρωμάτων, σε κάποιες περιπτώσεις, αντιμετωπίζονται ως εν δυνάμει «ποινικά αδικήματα».

Οι σοβαρές ελλείψεις σε στελεχιακό δυναμικό και η εξ αυτού του λόγου υποστελέχωση των Υπηρεσιών, οδηγούν μερίδα διοικούντων, να ασκούν πιέσεις αποτροπής από την κατάθεση αιτήματος ή σε άλλες περιπτώσεις να εγκαλούν τους αιτούντες και με διάφορες δικαιολογίες να απορρίπτουν τα σχετικά αιτήματα. Παράλληλα οι κατά καιρούς εκδοθείσες  έγγραφες διαταγές απαγόρευσης αλλά και προφορικές όμοιες, επιτείνουν  το πρόβλημα.

Επειδή η χορήγηση κάθε είδους άδειας αποτελεί δικαίωμα και κατάκτηση για τον εργαζόμενο, δεν θα επιτρέψουμε την καταπάτησή του. Η ισχύουσα νομοθεσία αντιμετωπίζει σφαιρικά και λεπτομερειακά όλο το φάσμα της διαδικασίας και δεν επιτρέπει παρερμηνείες.

Η προβλεπόμενη έγκριση των αιτημάτων, ουσιαστικά αποτελεί διαχειριστική – διαδικαστική διαδικασία και όχι μια ευκαιρία επίδειξης δύναμης και άσκησης ψυχολογικής βίας που τελικά οδηγούν στην καταπάτηση του δικαιώματος μας.

Οι ελάχιστοι που ενεργούν κατά αυτόν τον τρόπο, να σταματήσουν να το κάνουν, λαμβάνοντας υπόψη ότι  εκτός από τις υπηρεσιακές ανάγκες, υπάρχουν υποχρεώσεις, προτιμήσεις, προβλήματα, ατομικές  και οικογενειακές ανάγκες, αλλά και δικαιώματα.

Πάνω και πέρα απ’ όλα το κυρίαρχο στοιχείο για τις αποφάσεις τους πρέπει να αποτελεί  ο άνθρωπος. 
Καλούμε τον κ. Αρχηγό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. να βάλει «φρένο» σε όλη αυτή την αυθαιρεσία (όπου υπάρχει) και παράλληλα να άρει τους όποιους περιορισμούς, με τη βεβαιότητα, ότι τα στελέχη Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ. διαθέτουν υψηλό αίσθημα ευθύνης ευσυνειδησίας και επαγγελματισμού, ώστε συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους  να κρίνουν και να αιτούνται  ανάλογα.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                          Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου