Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Επιστολή της ΠΕΑΛΣ για το Εκλογικό Επίδομα

Email ThisΑριθμ. Πρωτ.: 15/12  

ΠΡΟΣ:
1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη
κ. Μιχάλη ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗ
2) Υπουργό Οικονομικών
κ. Φίλιππο ΣΑΧΙΝΙΔΗ

ΚΟΙΝ.: Πολιτικά Κόμματα


Κύριοι Υπουργοί,

Με το νόμο 2306/1996 είχε προβλεφθεί η χορήγηση εκλογικού επιδόματος στο σύνολο του ένστολου προσωπικού των Σωμάτων Ασφαλείας για την σημαντική συνεισφορά τους στην διενέργεια της εκλογικής διαδικασίας.

Δυστυχώς όμως, με την πρόφαση του περιορισμού των εκλογικών δαπανών,  κατ’ επιταγήν της Τρόικας και των δανειστών, το επίδομα αυτό καταργήθηκε για μια σημαντική μερίδα δικαιούχων, μεταξύ των οποίων και οι ένστολοι (Νόμος 4051/2012, άρθρο 3).

Η αναίτια αυτή εξαίρεση των ένστολων από την χορήγηση του επιδόματος, ήρθε για άλλη μια φορά, να επιβεβαιώσει τον άδικο τρόπο με τον οποίο η πολιτεία μας αντιμετωπίζει, θεωρώντας προφανώς, ότι είμαστε εύκολη λεία και πολίτες με περιορισμένα δικαιώματα.

Με τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, παραγνωρίζεται συνολικά η ούτως ή άλλως σημαντική συνεισφορά των Σωμάτων Ασφαλείας στην επιτυχή διεξαγωγή των εκλογών.

Ειδικότερα δε για το Λιμενικό Σώμα, η παρεχόμενη υπερεργασία καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής περιόδου ήτοι τα αυξημένα μέτρα τάξης και ασφαλείας στις περιοχές αρμοδιότητάς του (συγκεντρώσεις,  μετακινήσεις ετεροδημοτών, μετακινήσεις δικαστικών αντιπροσώπων, εκλογικού υλικού κλπ), αναστολή αδειών και επιφυλακή προσωπικού, συνιστούν  τους κύριους λόγους χορήγησης του εν θέματι επιδόματος.

Τις τελευταίες ημέρες, με έκπληξη διαπιστώσαμε, ότι με νέα τροπολογία νόμου, προτείνεται η επαναχορήγηση του επιδόματος, σε συγκεκριμένες άλλες ομάδες εργαζομένων, ενώ και πάλι εξαιρούνται οι ένστολοι,  δημιουργώντας εύλογη αγανάκτηση με δεδομένο ότι το επίδομα αυτό αποτελούσε ένα σημαντικό βοήθημα που αναμενόταν από τους συναδέλφους, σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία. 

Για την αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης, σας καλούμε έμπρακτα να αποδείξετε την στήριξή σας στους εργαζόμενους των Σωμάτων Ασφαλείας, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας νόμου για την επαναχορήγηση του εκλογικού επιδόματος.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                            Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ               Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου