Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012

Εργατική πρωτομαγιά: Μήνυμα – Κάλεσμα

Email This

Αριθμ. Πρωτ.   26/12

1η Μάη – ημέρα συνδεδεμένη με τους εργατικούς αγώνες, παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και ενότητας του εργατικού κινήματος,  ημέρα διεθνούς διαμαρτυρίας των ανθρώπων της μισθωτής εργασίας.

Το μήνυμα του ξεσηκωμού της εργατικής τάξης στις ΗΠΑ το 1886, επίκαιρο από ποτέ.

Ο φετινός εορτασμός βρίσκει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σε ακόμα δυσμενέστερη θέση. Μισθοί, συντάξεις, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα πλήττονται ανηλεώς, ενώ την ίδια ώρα συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τροϊκανών δανειστών μας, των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των αγορών και των τραπεζιτών. 

Το μέγεθος της επίθεσης επιβάλει να αντισταθούμε, να αποκρούσουμε αυτή την βαρβαρότητα, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να αγωνιστούμε ενάντια σε όλους αυτούς που στο βωμό του κέρδους και των αγορών καταπατούν όσα με αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν τα τελευταία 100 χρόνια, να διεκδικήσουμε. 

Με καθαρή σκέψη και επιμονή στον στόχο, η ανατροπή αυτής της πολιτικής που επιφέρει πόνο και δυστυχία στους πολλούς και περαιτέρω πλουτισμό στους λίγους, πρέπει να ανατραπεί.

Όλοι βρισκόμαστε σε θέση μάχης, παρόντες στον αγώνα, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Διαφωνούμε, αντιδρούμε, αρνούμαστε να αποδεχθούμε να μας αποτελειώσουν.

Οι κοινωνικοί αγώνες μας αφορούν όλους. 

Σήμερα περισσότερο από ποτέ η απάντηση πρέπει να είναι:

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ … ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ 

Σας καλούμε να συμμετέχετε ενεργά στις εκδηλώσεις της ΑΔΕΔΥ για την εργατική πρωτομαγιά, υψώνοντας φωνή διαμαρτυρίας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, για όλα όσα μας συμβαίνουν, αρνούμενοι να αποδεχτούμε καταστροφικές συνταγές, που με ψευτοεπιχειρήματα, ακυρώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις ετών.

Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                                   Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ                          Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου