Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή της ΠΕΑΛΣ για τις μετακινήσεις προσωπικού Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. στο εξωτερικό

Email This
ΠΡΟΣ: Γενικό Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας
κ. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ Αθανάσιο

ΚΟΙΝ.: κ. Αρχηγό ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ
Αντιναύαρχο ΛΣ ΣΟΥΛΗ Κωνσταντίνο
                        
Κύριε Γενικέ,

Στις 08-02-2012 οι Διευθύνσεις του Αρχηγείου Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ενημερώθηκαν από την αρμόδια οικονομική υπηρεσία του Αρχηγείου, ότι για τις μετακινήσεις του προσωπικού στο εξωτερικό, δεν υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης χρηματικού εντάλματος προπληρωμής, προκειμένου να εισπραχθούν χρήματα από τους συναδέλφους, πριν από την μετακίνησή τους.

Συγκεκριμένα, όσοι μετακινούνται στο εξωτερικό για εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας, θα πρέπει να καλύψουν τα έξοδα της μετακίνησης, διαμονής και διατροφής τους, οι ίδιοι, άμεσα και αργότερα …. ποιος ξέρει πότε; (η πρακτική του αργότερα είναι γνωστή) υποβάλλοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά, θα εισπράξουν τα οφειλόμενα. 

Εκπλησσόμεθα από τη νέα αυτή αντίληψη και πρακτική, που είναι έξω και πέρα από κάθε λογική, δηλαδή να ζητείται από επαγγελματίες χαμηλόμισθους να καταβάλλουν από την τσέπη τους όλα αυτά τα έξοδα, ιδιαίτερα σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε.

Πιστεύετε ότι υπάρχει σήμερα πλεόνασμα στους οικονομικούς προϋπολογισμούς των συναδέλφων, ώστε να αντιμετωπίζουν οι ίδιοι, τέτοιου είδους υποχρεώσεις; Είναι βέβαιο ότι κανείς δεν έχει αυτή την πολυτέλεια.

Θεωρούμε απαράδεκτη την εκμετάλλευση της επαγγελματικής ευσυνειδησίας των συναδέλφων, που σε πολλές περιπτώσεις, αναγκάζονται να υποκύπτουν στις «πιέσεις», αποδεχόμενοι την διαδικασία, ακόμα και καταφεύγοντας σε «δάνειες δυνάμεις». Εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης εκ των προτέρων των μετακινήσεων αυτών, να μην πραγματοποιούνται, έως ότου εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα.  

Ζητάμε την άμεση και καταλυτική παρέμβασή σας, για να σταματήσει αυτή η παράλογη, καταχρηστική και προδήλως παράνομη πρακτική. 
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος                Ο Γενικός Γραμματέας
Δημήτριος ΣΑΪΤΑΚΗΣ    Σπυρίδων ΠΑΣΣΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου